Állatmentő Sereg | Cicás Osztag

ÜDVÖZLÜNK MENTETT CICÁINK GAZDIKERESŐ OLDALÁN!

... FOGADJ ÖRÖKBE ÚJ CICÁT A RÉGI MELLÉ?

Ha első látásra beleszerettél egy gazdikereső cicába, de otthon már van egy, az nem lehet akadálya a szerelem beteljesülésének. Csak kifogás, hogy „nem fogadnák el egymást”, pár egyszerű szabályt betartva könnyen összeszoktathatók és barátok is lehetnek.

Bár a macskák függetlenek és magányos lények, előfordulhat, hogy túlzottan ragaszkodnak a gazdihoz és nehezen tűrik a magányt, ha nekik épp máshol van dolguk vagy sokszor egész nap távol vannak. Ilyen esetekben kifejezetten jó ötlet, ha társat szerzünk mellé, akivel elszórakoztatják egymást. A döntés nem egyszerű, de egy kis tervezéssel és szervezéssel a végén mindenki boldog lesz.

boredcat.png

Ha meglévő cicánk tépi a szőrét, harapdálja a farkát, étvágytalan vagy a szokásosnál is több időt tölt alvással, ezek lehetnek az unatkozás jelei. Ha mindent megtesz, hogy felhívja magára a figyelmet, vegyük észre! Ha az állatorvos szerint nincs más baja, akkor csak egy társ segíthet.

A választás

Van, aki azt tapasztalta, hogy a különböző nemű cicák jönnek ki egymással a legjobban, de mi sok példát láttunk ennek ellenkezőjére is. Ez teljesen a cicáktól függ, nincs rá tuti recept. Természetesen az alapvető, hogy mindkét cica ivartalanítva legyen, így jóval nagyobb eséllyel kerülhetők el az esetleges kezdeti hatalmi harcok vagy a versengés és gyakorlatilag bármilyen neműeket összeengedhetünk.

Az idősebb macskák a fiatalabb cicákkal általában könnyebben és gyorsabban megbarátkoznak, mivel nem jelentenek számukra konkurenciát. Figyelembe kell venni meglévő kedvencünk és az új jövevény jellemét is. Egy lusta, nyugodt macska nem feltétlenül örül egy hiperaktív kiscicának, aki az őrületbe kergeti (vagy akár a gazdit is).

Érdemes mentett cicát örökbe fogadni, így tájékoztatást kapunk a cica hátteréről, viselkedéséről. Ezek a cicák – mivel általában többen vannak egy helyen – alkalmazkodóképesebbek, szocializáltabbak, barátságosabbak.

Az összeszoktatás

A beilleszkedést ne sürgessük, a cicák egy-két hétig legyenek külön szobában, és csak egy-egy randi erejéig engedjük őket össze. Mindkét macskának időt kell hagyni, hogy megszokják egymás szagát, jelenlétét. Idővel mindketten tudni fogják, egy családba tartoznak.

Az új cica mellett fontos, hogy az eddiginél is több figyelmet kapjon régi barátunk. Mindkettőjükkel törődnünk kell, mindketten igénylik a gondoskodást. Fontos, hogy a cicák ne érezzék hiányát semminek.

Mindkét macskának saját felszerelésre, etető- és itatótálra, alomra, fekhelyre és játékokra van szüksége, hisz a gazdin osztozniuk kell.

Van, hogy az új helyzetet pár nap alatt elfogadják, de előfordul, hogy csak hetek vagy hónapok múlva jön el az a pillanat, amikor megszokja egymást a két cica. Eleinte ne számítsunk köztük barátságra, a kezdeti nehéz időszakban valószínűleg lesznek harcok, fontos a gazdi megértése, támogatása és szeretete.

De mi jobb egy macskánál? Két macska!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasereg.blog.hu/api/trackback/id/tr5112755340

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Segítek! Adományozok!

PayPal befizetéssel is segítheted a cicamentést!
Köszönjük támogatásod!

Állatmentő Sereg | Cicás Osztag

Örökbefogadási feltételek

Felnőtt cicáinkat parazitamentesítve, oltva, ivartalanítva és chipezve adjuk örökbe szerződéskötéssel.

A 4 hónapnál fiatalabb kölyköket chipezve, parazitamentesítve, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel lehet örökbe fogadni ideiglenes szerződéskötéssel, melyet az ivartalanítás megtörténte és a bejegyzett oltási könyvének bemutatása esetén véglegesítünk.

Még nem gazdikereső cicáink viselkedési vagy egészségügyi okok miatt még nem fogadhatók örökbe, de reméljük idővel ők is gazdikeresők lesznek.

Érdeklődni: cicasereg@gmail.com vagy +36 20 970 7015

Az Állatmentő Sereg Cicás Osztag csapata

Kérjük támogasd munkánkat!

Állatmentő Szolgálat Alapítvány

Adó 1%
Adószámunk: 18334461-1-42

Számlaszámunk:
OTP Bank 11713012-20003524

Külföldről:
IBAN: HU43
1171 3012 2000 3524 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB

eletkor.png

FeLV/FIV | amit tudni érdemes

felv.pngfiv.png