Állatmentő Sereg | Cicás Osztag

ÜDVÖZLÜNK MENTETT CICÁINK GAZDIKERESŐ OLDALÁN!

... LEGYÉL TÜRELMES CICA ÖRÖKBEFOGADÁSAKOR?

A cicák örökbefogadásakor a gazdijelöltek és újdonsült gazdik felnőtt cicáknál gyakran szembesülnek azzal, hogy a választott cica visszahúzódó, tartózkodó, inkább megbújik a sarokban, a szekrény vagy ágy alatt, minthogy első alkalommal önfeledten ugrálna és játszadozna a szoba közepén vagy az ölükbe kuporodna, mintha ez lenne a világ legtermészetesebb dolga. Ez jellemzően idősebb és/vagy utcáról mentett cicáknál fordul elő. Miért is?

Ezek a cicák általában már kamasz vagy felnőtt korban vannak, személyiségük fejlődésnek indult vagy kifejlődött. Ezt nehéz megváltoztatni, illetve nekik is szokni kell az újat. Ők már nem gyermeki önfeledtséggel ugrándozó és játszadozó kölyökcicák.

turelem.png 

A cica-gazdi barátságok születése pont úgy van, mint nálunk, embereknél. Idő kell hozzá.

Nézd a saját szemszögedből!

Például új suliba/munkahelyre kerülsz. Idő kell, hogy mindenkit megismerj, és baráti beszélgetésekbe kezdj velük. Nem leszel egyből az „új seriff a városban”, kivéve ha vezető beosztásban vagy.
Esetleg más országba, más kultúrába költözöl. Ott sem fogsz az első napon kiállni a rivaldafénybe, mivel minden és mindenki idegen lesz. Meg kell szoknod a helyi szokásokat, ismerősöket, barátokat kell gyűjtened. Valószínűleg nem fogsz egyből mindenkivel haverkodni, beszélgetni, sörözni vagy kávézni menni. Nincsenek azonnal közös témák.

Környezetváltozás esetén senkivel nem lesztek első látásra „országos haverok”. Miért várod el ugyanezt egy macskától? Egy olyan kisállattól, aki köztudottan öntörvényű? Egy utcáról mentett cica kezdetben lehet, hogy egyáltalán nem barátkozik. Van olyan cica, amelyik idegenkedik mindennemű gondoskodástól, mert nem tudja, hogy az élete nem kell, hogy csupán küzdelemből álljon a túlélésért.

Hosszú hetekbe, akár hónapokba is telhet, amíg egy mentett cica elfogadja ideiglenes befogadóját, az embert. Ezután keressük nekik az igazit, az örökkégazdit. De az ismeretlentől és a változástól ők is félnek, mint ahogyan mi, emberek is. Sok türelemmel és szeretettel kell fordulnod felé, már az első látogatás alkalmával, hogy elfogadjon, megbízzon, szeretni tudjon téged. Nem biztos, hogy azonnal hagyja magát megsimogatni, hogy odamegy hozzád és az öledbe ugrik már az első alkalommal. Türelem, türelem és türelem. Ez kell leginkább egy utcáról mentett macska örökbefogadásakor.

A cica által gyűjtött rossz tapasztalatok miatt az egymásra találás néha hosszú folyamat, és lelkileg is megterhelő lehet. De hidd el, megéri. Cserébe kapsz majd egy néha bűnrossz, de annál inkább szeretnivaló cicust, aki – olykor szó szerint – foggal és körömmel fog ragaszkodni hozzád egy életen át! Dörgölőzik, dagaszt, dorombol ... és hálás lesz neked, amiért befogadtad.

És ami talán a legfontosabb, cica és gazdija közt nem csupán fizikai kapcsolat van, hanem spirituális, és ezért örökké hálás leszel magadnak, hogy befogadtad őt otthonodba.

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasereg.blog.hu/api/trackback/id/tr7012819836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Segítek! Adományozok!

PayPal befizetéssel is segítheted a cicamentést!
Köszönjük támogatásod!

Állatmentő Sereg | Cicás Osztag

Örökbefogadási feltételek

Felnőtt cicáinkat parazitamentesítve, oltva, ivartalanítva és chipezve adjuk örökbe szerződéskötéssel.

A 4 hónapnál fiatalabb kölyköket chipezve, parazitamentesítve, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel lehet örökbe fogadni ideiglenes szerződéskötéssel, melyet az ivartalanítás megtörténte és a bejegyzett oltási könyvének bemutatása esetén véglegesítünk.

Még nem gazdikereső cicáink viselkedési vagy egészségügyi okok miatt még nem fogadhatók örökbe, de reméljük idővel ők is gazdikeresők lesznek.

Érdeklődni: cicasereg@gmail.com vagy +36 20 970 7015

Az Állatmentő Sereg Cicás Osztag csapata

Kérjük támogasd munkánkat!

Állatmentő Szolgálat Alapítvány

Adó 1%
Adószámunk: 18334461-1-42

Számlaszámunk:
OTP Bank 11713012-20003524

Külföldről:
IBAN: HU43
1171 3012 2000 3524 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB

eletkor.png

FeLV/FIV | amit tudni érdemes

felv.pngfiv.png