Állatmentő Sereg | Cicás Osztag

ÜDVÖZLÜNK MENTETT CICÁINK GAZDIKERESŐ OLDALÁN!

... NE MENJ EL EGY SÉRÜLT KISÁLLAT MELLETT?

Bármikor kerülhetsz olyan helyzetbe, hogy döntened kell egy kisállat sorsáról. Praktikus, gyakorlati tanácsokat több helyen olvashatsz arról, hogy mit tegyél egy földön fekvő, magatehetetlen cicával, kutyával. Helyezd biztonságba, tegyél rá pokrócot vagy ruhát a kihűlés ellen, hívd a helyi állatmentőket ... Ezekkel jó, ha tisztában vagy, de tudnod kell azt is, hogy az állatmentők legtöbbször önkéntesek, valószínűleg azonnal nem fognak tudni segíteni neked. A döntés abban a pillanatban csak a tiéd ...

Ha nem mentél el a sérült kisállat mellett, mint sokan mások, az első lépést már megtetted. De mi legyen a következő? Vidd el állatorvoshoz? Ki fogja kifizetni a költségeket? Meg lehet egyáltalán menteni? Hol fog majd lábadozni? Volt-e gazdája? Lesz-e gazdája? Mit csinálj vele most és később?

dunapart.jpg

A nap. Mesike Cica napja. "A dunaparton találkoztunk, ő nagyon rossz állapotban volt már. Egy horgász húzta feljebb a parton, mert csapkodták a hullámok. Cselekedhettem volna gyorsabban is, dönthettem volna gyorsabban is. Nem tudtam, hogy mitévő legyek, hogyan és hova vigyem, mi lesz vele, meddig tudok neki segíteni ... Akkor és ott egyedül voltam vele, és mégsem. Jöttek a segítségek, amik és akik mutatták a helyes utat: a Testvérem, az ideiglenes Befogadók, az Állatmentők, az Állatorvos és az Örökbefogadó.

És ezt ő mind tudta. Tudta, hogy van már hely, ahol lábadozhat, azt is tudhatta, hogy örökbefogadó is vár rá. Vártunk ketten a röntgenre, a Macsek meg én ... Voltak mások is, de mi mégis csak ketten, reménykedve, várakozóan, ugyanakkor nyugodtan, szomorkásan, mert már sejtettük ... Nem szenvedett, mert onnantól kezdve, hogy felemeltük a horgásszal, már melegben volt, gyógyszereket és enni kapott. Külsejében is szépen ment el, szép, méltóságteljes macskaként, szeretettel körülvéve, simogatva, tudva, hogy ha másként alakult volna, vártak rá.

Számomra nem az a fontos, hogy mi történt, hogy Macsek - nekem Macsek - hogyan került ilyen helyzetbe. Nekem az a fontos, hogy mi történt utána, és az, hogy Macsek és én az életünk egy részletében együtt voltunk. Én azt tanultam, hogy azonnal és gyorsan kell cselekednem, semmilyen élőlényt nem hagyhatok szenvedni hagyni egy percig sem (munkára, időhiányra stb.) hivatkozva. Kivételt egyedül csak más élet, élőlény, ember képezhet. Az állatokat nagyon szeretem, könnyen segítek nekik. Az embereket néha szeretem, néha meg nem. De az embereknek is segítenem kell, ha rászorulnak, és nemcsak akkor, ha elüti őket egy autó ... Mindezekért fontos része az életemnek Macsek. Remélem, hogy ő is úgy döntött volna, ahogy én, és így én is az övének."

Nem csak egy nap volt! A NAP! Nagybetűkkel. 24 óra alatt több mint 250 megosztás a közösségi oldalon, négy ideiglenes befogadó és egy végleges örökbefogadó!!

Soha ne menj el egy sérült kisállat mellett, mert nem vagy egyedül!

A bejegyzés trackback címe:

https://cicasereg.blog.hu/api/trackback/id/tr7313068164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Segítek! Adományozok!

PayPal befizetéssel is segítheted a cicamentést!
Köszönjük támogatásod!

Állatmentő Sereg | Cicás Osztag

Örökbefogadási feltételek

Felnőtt cicáinkat parazitamentesítve, oltva, ivartalanítva és chipezve adjuk örökbe szerződéskötéssel.

A 4 hónapnál fiatalabb kölyköket chipezve, parazitamentesítve, oltási és ivartalanítási kötelezettséggel lehet örökbe fogadni ideiglenes szerződéskötéssel, melyet az ivartalanítás megtörténte és a bejegyzett oltási könyvének bemutatása esetén véglegesítünk.

Még nem gazdikereső cicáink viselkedési vagy egészségügyi okok miatt még nem fogadhatók örökbe, de reméljük idővel ők is gazdikeresők lesznek.

Érdeklődni: cicasereg@gmail.com vagy +36 20 970 7015

Az Állatmentő Sereg Cicás Osztag csapata

Kérjük támogasd munkánkat!

Állatmentő Szolgálat Alapítvány

Adó 1%
Adószámunk: 18334461-1-42

Számlaszámunk:
OTP Bank 11713012-20003524

Külföldről:
IBAN: HU43
1171 3012 2000 3524 0000 0000
SWIFT kód: OTPVHUHB

eletkor.png

FeLV/FIV | amit tudni érdemes

felv.pngfiv.png